Nieuwe aanvraag indienen

Operations team
  • Bijgewerkt

Nieuwe aanvraag

Dit is een uitgebreide handleiding voor het aanmaken van zendingen. Geen tijd voor? Vind hier de quick-start guide. Meer uitgebreide handleiding nodig? Lees dan verder.

Hoe te beginnen met het aanvragen van vervoer? Simpel je hebt de keuze uit drie opties.

• Nieuw
  • Van template
  • Importeren (csv-bestand)

----

In dit artikel gaan we voor optie [NIEUW] – we leggen hieronder per stap alles uit.

----

Stap 1 - Algemene informatie

1. Vul het pick-up adres in

Mocht het adres nieuw zijn, dan krijg je nog een optie om het adres op te slaan. In de toekomst kun je deze dan sneller selecteren door op de grijze streepjes te klikken.

2. Vul het afleveradres in

Mocht het adres nieuw zijn, dan krijg je nog een optie om het adres op te slaan. In de toekomst kun je deze dan sneller selecteren door op de grijze streepjes te klikken.

---

LET OP – we komen hier aan bij een punt waar we veel vragen over ontvangen ;)

---

3. Gewenste pick-up datum en tijd & de gewenste afleverdatum en tijd

Je ziet een 4. vinkje ✔ met daarachter flexibele datum en tijd. Wat houdt dat in? De vervoerders rijden op basis van gemiddelde doorlooptijden. Ons systeem houdt automatisch rekening met de gemiddelde doorlooptijden. Bijvoorbeeld in NL houdt dat in dat als je een zending aanmaakt voor 17:00 uur, de zending de dag erna wordt opgehaald en wordt geleverd. Dus als je het maandag voor 17:00 uur een zending aanmaakt wordt het dinsdag geleverd. (houdt rekening met weekenden dan wordt er niet gereden).

In het geval van bovenstaand voorbeeld als je maandag selecteert, zie je vanzelf dat de tijden worden geselecteerd van 08:30  –  17:00 op maandag en dat het systeem automatisch dinsdag selecteert ook weer van 08:30  –  17:00. Als je een zending naar Duitsland zou willen plannen zul je merken dat het systeem ook automatisch rekening houdt met de gemiddelde doorlooptijd en dat er dus een grotere sprong tussen je pick-up datum en afleverdatum zit.

Laat het vinkje ✔ van het veld flexibele datum en tijd dus altijd aan staan voor de beste tarieven op basis van gemiddelde doorlooptijden. Hierdoor kunnen de vervoerders je zending voordeliger en milieuvriendelijker inplannen.

In geval van een niet flexibel tijdslot, expreszending, zet het vinkje uit.

In geval van niet-flexibele tijden (expreszendingen) kun je dit uitvinken zodat we de beschikbare opties voor je kunnen controleren. Bij niet-flexibele tijden komen ook extra kosten omdat de vervoerder zijn planning moet aanpassen aan je specifieke zending.

De beknopte versie van de bovenstaande omschrijving kun je ten aller tijde terug lezen door de muis op het i symbool te zetten rechts naast flexibele datum en tijd.

POEH – nu we dat getackeld hebben kunnen we weer verder …

5. Pick-up referentie & afleverings referentie

Vul hier je referenties in.

6. Contactgegevens

Het is belangrijk om de juiste contactgegevens pick-up en afleveren in te vullen, dit om te voorkomen dat de vracht niet of verkeerd wordt geleverd. De chauffeur moet kunnen bellen bij calamiteiten of indien hij moet wachten. De gegevens blijven anoniem tot het moment jij een offerte accepteert, dan komen de gegevens bij de desbetreffende vervoerder en chauffeur. Ook de contactgegevens kunnen weer opgeslagen worden met door de klikken op het grijze blokje met 3 streepjes.

Indien het gaat om een 7. particuliere levering, klik dat dan even aan rechts naast bedrijfsnaam.

Stap 2 Lading informatie

1. LTL / FTL
Bovenin kun je kiezen voor een LTL (Less Then Truckload/ Groepage) of voor een FTL (Full Truck Load)

2. Selecteer type transport

Hier kun je een keuze maken uit het type transport, bijvoorbeeld ADR of Houten bundels.

3. Laad/los apparatuur

Hier kun je aangeven welke laad/los apparatuur noodzakelijk is voor het vervoer.

4. Aanvullende informatie (niet noodzakelijk om in te vullen)

Als je klikt op aanvullende informatie verschijnen er 2 opties.

1. Selecteer type voertuig > als je een voorkeur hebt voor een voertuig kun je dat hier aangeven. Echter weten de aangesloten vervoerders heel goed met wat voor voertuig ze moeten komen, indien je je hebt aangeven wat voor laad/los apparatuur noodzakelijk is.
2. Selecteer gewenste vervoerder > als je een voorkeur hebt voor een vervoerder, kun dat hier aangeven.

Hier kun je aangeven welke laad/los apparatuur noodzakelijk is voor het vervoer.

5. Soort pallets

Europallets, Blokpallets of Anders. Anders zijn alle afwijkende maten pallets die er bestaan, dus alles behalve europallets of blokpallets. Als je voor anders kiest, komt er een veld tevoorschijn met omschrijving. Omschrijf in het kort om wat voor pallets het gaat.

6. Hoeveelheid

Bijvoorbeeld 6, als het om 6 europallets gaat.

Bij het selecteren van Europallets of Blokpallets zul je merken dat de lengte en breedte vanzelf worden ingevuld.

7. Hoogte & Gewicht

Hoogte en gewicht altijd zelf invoeren per stuk, niet het totaal.

8. Meer toevoegen

Verschillende soorten pallets? Geen probleem klik op Meer toevoegen en volg de bovenstaande stappen nogmaals.

9. Totale gewicht & LDM

Linksonderin zie je het Totale gewicht en de LDM (Laadmeters).

Stap 4 Samenvatting + Tarieven

De samenvatting laat nogmaals ter controle het pick-up en afleveradres zien. Vervolgens zie je de route, de laadinformatie, voertuiginformatie, CO₂-emissie en de beschikbare opties qua vervoerders.

Elke vervoerder heeft zijn eigen expertise wat tot postcode niveau in kaart is gebracht, op basis van de ingevoerde data en het algoritme in ons systeem kun je vervolgens de keuze maken uit vervoerders die het geschiktst zijn voor de desbetreffende rit.

1. Vervoerder selecteren

Maak een keuze uit de beschikbare opties door erop te klikken, er verschijnt een groen vinkje in de rechterbovenhoek.

2. Icoontjes

Bij de vervoerder(s) staan icoontjes, door met je muis hieroverheen te bewegen, zie je bijvoorbeeld of ze een all-in tarief hanteren, duurzaam zijn of dat ze track&trace hebben.

3. Details

Klik altijd nog even op details, onder details vind je offerte details, opmerkingen en de beoordeling van de geselecteerde vervoerder.

4. Zending aanmaken

Details bekeken en vervoerder geselecteerd, boek dan de rit door te klikken op zending aanmaken.

5. Opslaan als template

Je kunt er ook voor kiezen om de rit in te boeken en alle details op te slaan als een template voor toekomstige boekingen.

1. Niet tevreden

Kies dan voor niet tevreden met deze optie(s)? Klik rechtsonderin op 2. Offertes aanvragen, als er een nieuwe offerte is krijg je een melding in het systeem en per mail.